Begin 2019 opent De Watertoren van Roosendaal haar deuren voor: Diner, High tea en workshops.

EVEN VOORSTELLEN:


Hallo, ik ben Saskia Provily, getrouwd en trotse moeder van een zoon. Wij wonen sinds 2011 in de Watertoren van Roosendaal.

Binnenkort komt mijn droom uit: het hebben van een eigen restaurant op de begane grond van de Watertoren.

De exploitatie- en drankvergunning is aangevraagd,  de horecapapieren zijn gehaald en heb ik in 2013 mijn 4-jarige koksopleiding in België afgerond…….

Nu nog de laatste loodjes aan de verbouwing en kunnen we het gaan inrichten.

Ondertussen ben ik al ruim 4 jaar als zelfstandig ondernemer werkzaam en heb ik al ruim 350 kookworkshops aan huis verzorgd. Ontzettend leuk om te doen en met veel passie en plezier ondersteun, begeleid en adviseer ik de mensen in het bereiden van hun gerechten. Hier geniet ik enorm van en doe ik veel ervaring mee op. Het zelf koken en bakken blijft mijn grootste hobby en passie.

Vandaar dat ik vorig jaar gestart ben met Culinicious Take away High tea, cupcakes, muffins, fudge, taartje (van de maand) en fingerfood. Nu kan ik toch weer zelf heerlijk gaan kokkerellen en bezig zijn met mijn grote voorliefde van koken.

De high tea, cupcakes, taart, fudge en fingerfood bestaat vrijwel geheel uit huigemaakte seizoenslekkernijen. Neem gerust een kijkje op deze site en laat mij je verrassen, verwennen, genieten en beleven. Veel plezier en hopelijk tot snel.

De WATERTOREN VAN ROOSENDAAL, een monument waar Roosendaal trots op is.

Een stukje historie:

Het merendeel van de Roosendalers beschouwt de Watertoren aan de Nispensestraat waarschijnlijk alleen als een stukje historie dat, omwille van het fraaie plaatje in het hart van de stad, gehandhaafd wordt.

Maar wist je ook dat deze statige Watertoren aan de Nispensestraat een Rijksmonument is geworden.

Het is een hele klim om boven in de watertoren te komen, die 48,6 meter hoog is. Bijna 130 treden en nog een laatste ijzeren trapje geven toegang tot het hart van de toren, de waterkuip. In het verleden zat hier ongeveer 300 kubieke meter water in.

De belangrijkste taak destijds van de watertoren was de regulering van de watervoorziening.

De toren is gebouwd in 1916, zoals ook op de gevel aangegeven staat. Bij binnenkomst in de toren hangt een gedenksteen waaruit op te maken valt dat de toren op 14 november 1917 officieel geopend is. Het ontwerp, zo meld het plakaat, is van Ingenieur H. Halbertsma.

In 1972 is het gebouw grondig schoongemaakt. De waterleidingbuizen zijn toen geisoleerd, het interieur is gereinigd en er zijn enkele technische veranderingen aangebracht. In 1986 is er een koperen dak aangebracht.

Vanaf 2002 zijn wij de trotse eigenaar van dit prachtige monument en hebben wij mede dankzij subsidie van de Provincie Noord Brabant in 2011 de buitenkant een frisse opknapbeurt kunnen geven en zijn er meerdere ramen in gekomen. Nu nog de binnenkant. Wanneer dit gaat gebeuren ligt nog niet vast. Maar blijf deze website en de nieuwsbrief volgen, zodat ik je op de hoogte kan houden.