April 2019 heeft restaurant Culinicious in De Watertoren van Roosendaal haar deuren geopend voor: Diner, High wine, High tea en workshops.

EVEN VOORSTELLEN:


Hallo, ik ben Saskia Provily, getrouwd en trotse moeder van een zoon. Wij wonen sinds 2011 in de Watertoren van Roosendaal.

Mijn grootste droom is in april 2019 in vervulling gegaan: het hebben van een eigen restaurant op de begane grond van de Watertoren.

In 2013 heb in mijn 4-jarige koksopleiding in Belgie afgerond. Alle horecapapieren en vergunningen zijn binnen en inmiddels vol met passie en enthousiasme gestart met mijn restaurant.

Hiervoor heb ik ruim 4 jaar als zelfstandig ondernemer ruim 350 kookworkshops bij mensen thuis verzorgd. Ontzettend leuk om te doen maar vond het wel tijd worden om weer zelf in de keuken te staan.

Nu kan ikĀ  weer zelf heerlijk gaan kokkerellen en bezig zijn met mijn grote voorliefde van koken.

Nieuwsgierig geworden, neem gerust een kijkje op deze site en laat mij je verrassen, verwennen, genieten en beleven. Veel plezier en hopelijk tot snel.

De WATERTOREN VAN ROOSENDAAL, een monument waar Roosendaal trots op is.

Een stukje historie:

Het merendeel van de Roosendalers beschouwt de Watertoren aan de Nispensestraat waarschijnlijk alleen als een stukje historie dat, omwille van het fraaie plaatje in het hart van de stad, gehandhaafd wordt.

Maar wist je ook dat deze statige Watertoren aan de Nispensestraat een Rijksmonument is geworden.

Het is een hele klim om boven in de watertoren te komen, die 48,6 meter hoog is. Bijna 130 treden en nog een laatste ijzeren trapje geven toegang tot het hart van de toren, de waterkuip. In het verleden zat hier ongeveer 300 kubieke meter water in.

De belangrijkste taak destijds van de watertoren was de regulering van de watervoorziening.

De toren is gebouwd in 1916, zoals ook op de gevel aangegeven staat. Bij binnenkomst in de toren hangt een gedenksteen waaruit op te maken valt dat de toren op 14 november 1917 officieel geopend is. Het ontwerp, zo meld het plakaat, is van Ingenieur H. Halbertsma.

In 1972 is het gebouw grondig schoongemaakt. De waterleidingbuizen zijn toen geisoleerd, het interieur is gereinigd en er zijn enkele technische veranderingen aangebracht. In 1986 is er een koperen dak aangebracht.

Vanaf 2002 zijn wij de trotse eigenaar van dit prachtige monument en hebben wij mede dankzij subsidie van de Provincie Noord Brabant in 2011 de buitenkant een frisse opknapbeurt kunnen geven en zijn er meerdere ramen in gekomen. Nu nog de binnenkant. Wanneer dit gaat gebeuren ligt nog niet vast. Maar blijf deze website en de nieuwsbrief volgen, zodat ik je op de hoogte kan houden.